"Ha valaki tudást akar szerezni, vagy azt ki akarja egészíteni, akkor utaznia kell!"
(Ibn Khaldun arab filozófus és utazó, XIV. század)

 Rólam
- Balázs István László vagyok
- 1975-ben születtem Temesváron
- földrajz szakos tanár vagyok a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceumban
- húsz éve barangolok Erdély különböző részein baráti társasággal vagy csoportokkal
- a Bánsági Kárpát Egyesületnek egyik alapítója valamint választmányi tagja vagyok

Elérhetőség: balazsistvanlaszlo@gmail.com
Telefonszám: 00-40-726590062
facebook: Balázs István László

Egy régi monda szerint, Erdélyt, Isten egy szép napon jókedvében teremtette úgy, hogy minden szépet: hegyet, völgyet, erdőt és mezőt saját gyönyörűségére összerakosgatott majd élettel, békességgel, szeretettel hintette be.   

Szolgáltatások

Erdélybe:

  • A megrendelő kérésének megfelelően összeállított erdélyi kulturális kirándulások, körutazások
  • Városnézések
  • Al Dunai / Vaskapu illetve herkulesfürdői túravezetés
  • Erdély magas hegységeibe való túravezetés (pl. Fogaras, Retyezát, Szárkő, Bucsecs, illetve Cserna völgye)
  • Hajózás a Vaskapunál 
  • Orsován csoportok részére hajófoglalás
  • Orsovai, Kis-Kazán illetve Nagy-Kazán szorosokba való sétahajózás
  • Nosztalgia vonatosás (pl. Máramarosba)
  • Konferenciák, szakmai rendezvények kísérő programjainak szervezése
  • Szállásfoglalás
  • Étteremfoglalás igényes étkezéssel
  • Borbemutató és borkostoló
  • Idegenvezetés
  • Tolmácsszolgáltatás
  • Igény esetén szinvonalas zenés-táncos folklórprogram szervezáse 
  • Szinház 

Temesváron – Aradon:

  • Egyéni ignyek alapján szervezett szinvonalas temesvári illetve aradi városnézések
  • Transzfer a temesvári repülőtérről
  • Konferenciák, szakmai rendezvények kísérő programjainak szervezése
  • Nosztalgia vonatosás (a Bánság Semeringjének is nevezett Oraviczabánya és Annina között)
  • Szállásfoglalás
  • Étteremfoglalás igényes étkezéssel
  • Borbemutató és borkostoló
  • Idegenvezetés
  • Tolmácsszolgáltatás
  • Igény esetén szinvonalas zenés-táncos folklórprogram szervezáse 
  • Szinház 

Idegenvezetésre ajánlott és vállalt térségek:
 
- Al-Duna / Vaskapu és Herkulesfürdő:
A történelmi Magyarország délkeleti csücskében található e csodálatos, de méltatlanul elfeledett térség, számos vízeséssel, csodás sziklaképződményekkel, mediterrán hangulatú növényzettel. Al-Duna térsége: Kevés ilyen varázslatos helye van Európának. A Duna már lassan hömpölyög, nem ,,zuhatagos, vad’’ mint ahogy Jókai megírta Az aranyember című regényében. Az itt megépített Széchenyi út nagyrésze is már a múlté, hiszen a Duna duzzasztása miatt kb. 30-40 méterre a Duna alá került. Csupán egy kisebb szakasza maradt a Duna vize fölött, Lászlóvár közelében. A folyó a Nagy Kazán térségében a legkeskenyebb, csupán 150 méter. Itt a sziklafal 200-300 méterrel tornyosul a Duna fölé. A Kis Kazán valamivel szélesebb kb. 200 méter. A két kazán között található a dunatölgyesi kiöblösödés, itt a legmélyebb a Duna, meghaladja a 90 métert is. A térség a Kazán-szoros nevet valószínűleg a meder alján lévő mélyedésekről (üstökről, kazánokról) kapta. A Duna menti térség a Kazán-szoros Nemzeti Park része, fontos középkori magyar végvárakkal. Bakancsos turistáknak ajánlom a Kazán- szoros tetejére való túrát. Orsova városa, a Cserna folyó Dunába ömlő felduzzasztott öbölszerű torkolatánál, a Duna bal partján fekszik. A közel 13.000 lakosú várost 1966-1971 között építették a régi Orsovától magasabban, mivel a Duna vize az 1972-ben átadott vízierőmű miatt megemelkedett, elöntve a régi várost is. 1849. augusztus 23-án Orsova közelében egy vizenyős területen ásta el társaival Szemere Bertalan a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket, amiket csupán 1853. szeptember 8-án találtak meg. Azon a helyen, ahol a Szent Koronát megtalálták a koronázási ékszerekkel együtt 1855-ben, felállították az úgynevezett Korona Kápolnát. Azonban a dunai vízlépcső megépítése következtében végleg a Duna vizének habjai alá került a Széchenyi út, a régi Orsova, Ada Kaleh szigete és a Korona Kápolna is. Sétahajók, motorcsónakok indulnak Orsovárol vagy a Duna-parti panzióktól a Kazán -szorosba. Herkulesfürdő: A vad és zuhatagos Cserna völgyében, hatalmas meredek hegyekkel körülvéve, 168 méter tengerszint feletti magasságban fekszik, 5 km-re a 6-os főúttól. Csodálatos panorámát nyújt a település fölé magasodó Domogled fehér, impozáns mészkősziklái. Az egykoron virágzó fürdőélettel büszkélkedő település az Osztrák-Magyar Monarchia egyik leghíresebb és legszebb fürdőhelye volt. A fürdőhely kifejlődéséhez hozzájárult a térség kitűnő ionizált levegője, amely megfelel 3000 méteres magasságnak. Sajnos a Monarchia fénykorát idéző épületek nagyon rossz állapotban vannak, (hulló vakolat, törött ablakok), de így felidézhető a rég letűnt békebeli világ hajdani pompája. A Cserna völgyében számos szoros, zuhatag, kilátópont található a bakancsos turisták számára.

- Temesvár és környéke:
 Temesvár maga Közép-Európa kicsiben. Múltjában négy jelentősebb népcsoport és hat vallás osztozik békében. Fontos történelmi eseményeknek volt a színhelye: Károly Róbert 1315-1323 között ide helyezte Magyarország fővárosát, 1514-ben itt végezték ki Dózsa Györgyöt, 1849. augusztus 9-én a közelben zajlott a forradalom utolsó csatája, 1884-ben pedig Európában elsőként villanyárammal világították meg a város egyes utcáit. 1989-ben innen indult a kommunista rendszert megdöntő romániai forradalom is.
Nagyszentmiklós: Bartók Béla és Révai Miklós szülővárosa.

- Arad és környéke:
 Az Aradon átutazó turista történelmi levegőt szív, hiszen itt végezték ki a szabadságharc dicső tábornokait. Legfontosabb látnivalója a Szabadság szobor, amit Huszár Adolf eredeti terveinek átdolgozásával Zala György szobrászművész tervezett, és amit 1890. október 6-án lepleztek le a Szabadság téren, ahol 1925-ig állt. Ekkor kormányengedéllyel lebontották, és a szobor darabjait a várba zárták. A szobor darabjait 1999. októberében szabadították ki a várból, Dávid Ibolya és Stoica Valeriu magyar és román igazságügyi miniszterek megállapodása eredményeként és ideiglenesen a Minorita rend udvarán állították fel. A Szabadság szobrot 2004. április 25-én avatták fel egy új helyen, a Tűzoltó téren. A szépen rendbetett és gondozott téren a helyi hatóságok egy “ Megbékélés parkot ” hoztak létre. Másik fontos látnivaló: a Vesztőhely, az aradi vértanúk obeliszkjével. A szürke márványból készült emlékművet 1881. október 6-án avatták fel, egy korábbi kőemlék helyén az Aradon kivégzett 13 tábornoknak emlékére. Az obeliszk talapzatába 1974. október 6-án külön kis ládában helyezték el a mai Románia területén eltemetett tizenegy vértanú földi maradványait (Aulich Lajos, Damjanich János, Knézich Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen Westerburg Károly, Nagy Sándor József, Poeltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác, Vécsey Károly). Látnivalók a környéken: Világos vára és a Bohus kastély, ahol Görgei Artur aláírta a feltétel nélküli fegyverletételt, Máriaradna impozáns kegytemploma, a középkori Solymos vára, Marosillye, borozás és borkostolás Ópáloson, stb.

- Déva és Vajdahunyad:
Déva legfontosabb látnivalója a város fölé magasodó "magos Déva vára".
Vajdahunyadon kihagyhatatlan a Hunyadiak fészkét jelképező csodálatos várkastály.
Csernakeresztúron folklórprogram

- Nagyvárad és Nagyszalonta illetve a varázslatos Bihar hegység:
 Egy nagyváradi séta visszaröpíti az utazót a "boldog békeidőkbe", hiszen "központjában könnyen hihette az ember, hogy Budapest egyik nagyon előkelő negyedében van. Jobb kávéházai egészen fővárosi arányúak voltak, amelyekben mindazokat az európai hírlapokat és folyóiratokat meg lehetett kapni, amelyeket a pesti kávéházak nyújtottak." – írta a városról Szabó Dezső. A gazdasági élet fejlődése mellett Nagyvárad a szellemi élet és a kultúra központja, a Holnaposok városa (Ady Endre, Babits Mihály, Dutka Ákos Juhász Gyula) lesz. A 20-dik század elején a magyar kulturális élet egyik legjelentősebb központja volt, ekkor „Pece-parti Párizsnak” is nevezték.
Nagyszalonta: Arany János városa, legfontosabb látnivalója a Csonkatorony.
Bihar hegység barlangjainak meglátogatása: Medve illetve a Mézgedi barlangok, valamint a Scărișoarai jégbarlang.

- Belső Erdély (Kolozsvár, Torda, Marosvásárhely, Brassó, Nagyszeben, Segesvár, Nagyenyed, Torockó, Székelyföld, Csiksomlyói búcsú, Szent Anna tó, Békás-szoros, Transzfogarasi autóút, stb.) Millió természeti és történelmi látnivaló található e csodálatos tündérkertben, a kolozsvári sétáktól egészen a zord fogarasi alpesi legelőkig. Tehát útra fel .... !

25 megjegyzés:

  1. Kedves István!

    Köszönöm a gyönyörű képeket,minden vágyam, hogy eljussak a Kazán-szorosba, megtekintsem Herkulesfürdőt és környékét.

    Üdvözlettel
    Ágnes

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Agnes !

      Ha barmiben segithetek kerem nyugodtan irjon !

      Istvan

      Törlés
  2. Kedves István!
    2012 pünkösdjén voltunk Veled kirándulni az Al-Dunán. Csodálatos négy napot töltöttünk ott köszönhetően a gyönyörű tájnak, a sok látnivalónak és nem utolsó sorban a Te szakértő idegenvezetésednek.
    Ha legközelebb Erdélybe tervezünk utat feltétlenül számítunk a segítségedre.
    Köszönettel a jászkiséri focicsapat nevében Hajnal Csaba

    VálaszTörlés
  3. Kedves István!

    Eddig abban a hitben voltam, hogy egy igazi túrázó csak háromszor járja végig a tervezett utat.
    Először gondolatban és térképen, felkészülve túrára.
    Másodszor a valóságos túra alkalmával.
    Harmadszor pedig akkor éli át újra az élményt, amikor visszanézi a fényképeket és a videókat…

    És itt jössz Te be, a képbe!
    Miközben írom ezeket a sorokat, negyedszer is végigjárom azt az utat, amit megtettél velünk. Végigkalauzolva azt a közel 2000 km-t, ami így utólag belegondolva, szép kis teljesítmény volt! Elindulva az alföldi síkságról, és
    a forró nyári időjárásból, eljutva a kétezer méter feletti magasságba ránk törő jégesőben, majd ismét leereszkedve a csodálatos Dél Erdély laposabb vidékére. Történeteidet hallgatva, csoportunk tagjai, csak irigykedve gondoltak a tanítványaidra, akik minden nap részesülhetnek az érdekes előadásaidban.
    Picit Rád is irigykedünk. Hiszen amíg Te újra járod ezeket a gyönyörű helyeket, nekünk „csak” a fényképek és
    az emlékek maradnak…
    Biztos vagyok benne, hogy mások is így vannak vele. Nehéz elfelejteni azt a szép tájat, városokat, embereket, és ismereteket, amiket általad megismerhettünk. Mindezekre visszagondolva megfogalmazódik bennünk az a gondolat, hogy még egyszer eljuthassunk oda…
    ( Arad – Déva- Vajdahunyad – Gura Raului – Nagyszeben – Fogaras- Törcsvár – Sinaja – Brassó – Transzfogarasi út – Arges – Petrosani – Lupeni – Orsova – Al Duna – Oravica – Temesvár )

    Nem sorolom fel annak a közel 50 főnek a nevét, akikben szép emlékek maradtak meg azokból a napokból,
    amiket együtt töltöttünk. De azt elmondhatom, hogy szívesen és szeretettel gondolnak Rád!
    Mindnyájuk nevében is köszönöm a közreműködésedet, további jó erőt és egészséget kívánva a következő túrákhoz.

    Személyesen is köszönöm a segítségedet a szervezéstől kezdve az idegenvezetésig, a személyes tárgyi emlékedről nem is beszélve!
    Örülnék, ha egyszer viszonozhatnám mindazt a sok szép és felejthetetlen emléket amit kaptam!

    Üdvözlettel : Péter

    VálaszTörlés
  4. Kedves István!

    2012 augusztus végén voltunk Veled Herkulesfürdőn és az Al-Dunánál.
    Köszönjük az együtt töltött felejthetetlen szép napokat, reméljük következő utunkra is elkísérsz és kalauzolsz majd bennünket.

    Szeretettel gondolunk rád: Misi bácsi és csapata.

    VálaszTörlés
  5. Kedves István!

    Köszönöm szépen a remekül sikerült júliusi aldunai-herkulesfürdői utat - nagyon szép élményként gondolok vissza rá.

    Sok sikert kívánok a további idegenvezetői munkádhoz s remélem, még találkozunk valamelyik utunkon!
    Lucia

    VálaszTörlés
  6. Kedves István!
    Most, hogy eltelt néhány nap hazaérkezésünk óta, újra csak azt mondhatom, hogy túránk egyik legmaradandóbb élménye volt a temesvári látogatás. Egyik kedvenc városomban nagyszerű, igazi hazavezető kalauzolt minket a személyedben! Köszönjük! Az összes csoporttagunk megegyezett abban, hogy az információk mennyisége, a program szerkezete és egyáltalán, minden pontosan ideális volt! És ne bánd, hogy miattunk feje tetejére kellett állítani a programot, talán pont így volt az ideális. A ref. templomban való indítás pontosan megalapozta a sétánkat, szerintem így volt jó, legközelebb is így csináljuk! :) Köszönjük, és minden jót Neked, a viszontlátásig! És ha Fehérváron jársz, hadd mutassam meg Neked én is a magyarok igazi fővárosát :)

    VálaszTörlés
  7. 2012 júliusában 50 fős csoportunk csodálatos egy hetet töltött el István vezetésével az Al-Dunán és környékén. István nem csak a csoportunkat vezette, de az előzetes szervezésben (pl. szállás foglalása román nyelven) is nagy segítségünkre volt.

    Kedves István! Ismét köszönjük a sok élményt, amiben általad részünk volt. Csoportunk minden tagja, a 2 évestől a 70 évesig szívesen emlékszik vissza rád, és az együtt töltött napokra. Csodálatos természeti, kulturális és történelmi nevezetességeket ismertünk meg az egy hét alatt.
    De beszéljenek helyettem inkább a fényképek:
    https://picasaweb.google.com/kiscsavoly.baja2/Erdely2012Julius2127

    Biztosan fogunk még együtt csavarogni Erdély más tájain is!
    Üdvözlettel: Farkas Judit, Baja

    VálaszTörlés
  8. Kedves István !

    Még egyszer nagyon szépen köszönünk mindent, nagyon jól éreztük magunkat, azt hiszem mindenki nevében beszélhetek. Voltak, akik még meg is könnyeztek, amikor elbúcsúztál tőlünk a buszon.
    Remélem lesz lehetőségünk még találkozni, minden jót és jó egészséget!

    Üdvözlettel: Peti, az egyik zergelábú fiatalember Nyiregyházáról

    VálaszTörlés
  9. Szia István!

    Még egyszer szeretném megköszönni a sok érdekes és izgalmas napokat, melyeket Herkulesfürdőn töltöttünk!

    Kívánunk Neked és családodnak jó egészséget, erőt és kitartást a munkához!!!!!

    Bízva lehetséges jövőbeni találkozásban!

    Üdvözlettel: Dudi, Zoli, Erika, Nóri, Niki, Andi és Évi (Nagyszénás illetve Kunszentmárton)

    VálaszTörlés
  10. Kedves István!
    Ön "profi" idegenvezető, hiszen a kiskunmajsai csoport számára nagyon érdekes és tartalmas programot szervezett az egynapos adventi kirándulásunk során Temesváron. Azt is azonnal átlátta, hogy a 65 fő között vannak idősek és fiatalok is, és tudta, hogy minden korosztálynál mások az igények és persze más a tempó is. Így emberségből is jelesre vizsgázott, mert úgy vezetett bennünket, hogy mindenki alkalmazkodott a másikhoz, anélkül hogy ezt észrevette volna. Még egyszer nagyon köszönjük!
    Üdvözlettel és barátsággal:
    Havasi Helén

    VálaszTörlés
  11. Viedermann Csaba2014. február 18. 13:21

    "Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország..."

    2011. aug. 20-án támadt az a gondolatom, hogy összegyűjtsem a Magyar Királyság hatvannégy vármegyéjének a földjét és ezen kis mintákat feliratozva, származási helyének megjelölésével egy elkészíttendő Országalmában egyesítsem.Azért ebben a formában, mert az Országalma egyik fő megnyilvánulása az ország területi egységének szimbolizálása. Ezen Országalmában JELKÉPESEN ugyan, de újra egyesülhet az ország. A tervet tettek követték...

    Az első mintát én vételeztem 2011. augusztus 20-án a kora délutáni órákban a Fejér vármegyei Székesfehérvár Csúcsos hegyről, melyen ma az Aranybulla emlékmű áll. A legenda szerint térségünkben először Árpád vezér itt állíttatta fel sátrát.

    Majd jött temérdek levelezés, kérés, várakozás, reménykedés, bizakodás, éjszakákba nyúló elérhetőség keresés, üres ígérgetések kezelése, szembesülés azzal, milyen sok területen nem is találni már magyarokat, mert a történelem elsodorta őket hajdani lakóhelyükről. Közben fantasztikus emberekkel kerültem kapcsolatba és gyönyörű gondolatok értek el hozzám.

    Jó magyar emberek, hagyományőrzők, huszárok, hivatalnokok, múzeumi dolgozók, cserkészek, hegymászók, papok, egyetemisták, nyugdíjasok, borász, művészek, stb. mozdultak meg segítőleg a mostani Szlovákiában, Ukrajnában, Romániában, Szerbiában, Horvátországban és Magyarországon. Aztán lassan-lassan megindultak a csomagocskák a Kárpát medence minden tájáról...Küldték postával, elautóztak vele városunk belvárosáig, s olyan is megesett egy erdélyi küldeménnyel, hogy egészen a házamig hozták el. Egy nagy csoda az egész történet.

    2013 júliusában elkészült az Országalma, mely Alexa László fafaragó művész úr munkája, aki egyben Szatmár vármegye földjét biztosította.

    Végül is 2013.08.08-án a felvidéki Liptó vármegye mintájának beérkezésével sikerült végére járni a folyamatnak.

    Így kijelentem, Székesfehérváron , a magyarság koronázó városában, a Szent István Emlékévben újra együtt volt a történelmi Magyar Királyság földje!

    2013.08.15-én a meghívásnak eleget téve csapatommal, a Magyar Királyi Kardforgatók Rendjével díszőrséget álltunk a székesfehérvári Nemzeti Emlékhelyen ( Romkert ) az Ósszáriumnál ( Magyar Királyok csontkamrája ), ahová elvittük az Országalmát és a fekvő kereszt elé helyeztük. Így elmondható, a Magyar Királyság földje egykori uralkodóinak földi maradványaihoz már megtért. A Történelem találkozott a Történelemmel!

    2013.08.17-18-án zajlott le Székesfehérváron a Koronázási Ünnepi Játékok, melynek mi is szereplői voltuk. A Szent László parkban volt a táborunk, ahol Szent László királyunk mellszobrának figyelő, komoly tekintete előtt tartottuk meg harci bemutatóinkat. Mind a táborban, mind az esti felvonuláson ( 2013.08.17. ) velünk volt az Országalma is, hirdetvén a Magyar Királyság nagyszerűségét!

    Fűrész György polgármester úr kérésére 2013.09.07-én az Országalmát bemutathattam a nyilvánosságnak a Csókakői Várnapok /Csókakő Fejér megyei vár és község / nyitóünnepségén.

    Csatoltam fotókat is a témában. Szíves figyelmébe ajánlom honlapunkat: http://kardforgatok-szfvar.hu/

    Ez úton is köszönöm szépen Balázs István Úr becses és áldozatos segítségét, mely hozzásegített a terv megvalósításához, hiszen a Temes illetve Krassó Szörény megyék földjét Ő jutatta el Temesvárról valamint Orsováról !

    Maradok tisztelettel:
    Vidermann Csaba rendkapitány, szakosztályvezető, a Honvéd Szondi György SE elnökségi tagja

    Magyar Királyi Kardforgatók Rendje

    Székesfehérvár

    VálaszTörlés
  12. Kedves István!
    Felejthetetlen négy napot töltöttünk a Bánságban, az Al-Dunán! Köszönjűk a baráti "hangulatú "idegenvezetésedet".
    Jó volt érezni, hogy mi anyaországi és határon túl élő magyarok összetartozunk.Köszönjűk, hogy plusz programként az orvicabányai színházat is láthattuk.
    Az útitársakat igazán meghatotta, hogy kézfogással köszöntél el mindenkitől. Ezt is köszönjűk!
    Szeretettel a gyömröi Rákóczi Szövetség nevében:Szende Márta

    VálaszTörlés
  13. Kedves István!

    Köszönjük, hogy a vezetéseddel nyáron Erdély újabb tájegységeit ismerhettük meg!
    A Fogaras tiszteletet parancsoló gerince, a Bilea-tó és Bilea-vízesés mindenkit lenyűgözött. A szászok földjének templomai, városai is sok érdekességet kínáltak. És akkor már ne is beszéljünk a vízaknai fürdőzésről esőben.:)
    Egyik kedves útitársunk élménybeszámolót is írt az egyhetes kirándulásról, amelyet szeretettel ajánlok mindenki figyelmébe: http://palkolap.blogspot.hu/search/label/Erd%C3%A9ly%202014

    Köszönettel: Farkas Judit, Baja

    VálaszTörlés
  14. Kedves Istvan! Most,hogy mar itthon vagyunk,es a kozosen megelt utazas
    kepeit nezegetjuk, szeretnem megegyszer megkoszonni kedvessegedet,es
    azt,hogy olyan vidamma, kellemesse tetted a nyaralasunkat!
    Egyet sajnalok, hogy keves almapalinkat vittem! Arra kerlek, ha tudsz olyan
    csoportrol akik Miskolcrol indulnak es Te leszel a turavezetojuk, ird meg
    nekem,mert szeretnek valami modon kuldeni neked egy uveg palinkat
    koszonetkeppen.
    Megegyszer megkoszonve azt,hogy altalad ilyen jol ereztuk
    magunkat,szeretettel udvozollek,es remelem talalkozunk meg veled!
    Csotai Janosne,Zsuzsi Miskolcrol

    VálaszTörlés
  15. Kedves István,

    Még egyszer köszönjük, hogy végig vezettél minket ezen a csodás tájon és felügyeltél ránk. :)

    Remélem nem okoztunk túl sok gondot.:)

    Már körvonalazódik a jövő évi visszatérésünk is . :)

    Addig is sok szeretettel gondolunk Rád és még egyszer köszönünk mindent .

    Réka,Ferkó és Kató

    VálaszTörlés
  16. Kedves István!

    Köszönjük, hogy megismertetted velünk Erdély szépségeinek egy részét, megosztottad velünk tudásodat. Neked és annak a sok barátságos embernek köszönhetően is Erdélybe haza mehettünk. Köszönjük, hogy a sors az utunkba küldött, és remélem, hogy a jövő évi utunknak is részese leszel.

    Barátsággal:
    Köblőné Zsóka (egri csoport)

    VálaszTörlés
  17. Kedves István!

    Szeretném megköszönni magam és a csoport nevében a kedvességedet, figyelmedet és azt a tudást amivel végig kalauzoltad a társaságot a Bánságban. Mindenki jól érezte magát és élményekkel telve érkeztünk haza.

    További sikereket és szép nyarat kívánok: Szabó Zsuzsanna Székesfehérvárról

    VálaszTörlés
  18. Kedves István!
    Nagyon jól éreztük magunkat a hétvégén Temesváron.Köszönjük az érdekes és tartalmas programot, a színvonalas idegenvezetést.
    Temesvár adventkor is szép,az emberek kedvesek, boldogan vegyültünk el a karácsonyi forgatagban.
    Sajó Sándor versével szeretném csoportunk nevében is megköszönni munkádat és kívánok előre is áldott, békés karácsonyi ünnepeket.
    "De túl minden bún, minden szenvedésen,
    Önérzetünket nem feledve mégsem,
    Nagy szívvel, melyben nem apad a hűség,
    Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség!"
    Szelekovszkyné Olga - Hazajáró Baráti Kör szervezője, Békéscsaba

    VálaszTörlés
  19. Kedves István!!

    Ezzel a néhány sorral szeretném köszönetem kifejezni magam és utastársaim nevében a kiváló városvezetésért! Remélem találkozunk még veled, ha Temesvár környékén járunk! Én kivánok neked jó egészséget, sok munkát és boldogságot kis családod körében.

    Szeretettel Tiszalökről Marika

    VálaszTörlés
  20. Kedves István!
    Telve szép élményekkel tértünk haza az Al Duna – i kirándulásról. A hab a tortán a temesvári séta volt, köszönve a szakszerű útvezetésnek.
    Mindenkinek ilyen idegenvezetőt kívánunk!
    Köszönjük ezt az utat, reméljük, hogy még sokszor találkozunk!
    Üdvözlettel, Németh Éva, a zentai DOMUS Utazási iroda útvezetője

    VálaszTörlés
  21. "Jobb később mint soha" Azért kezdem így köszönetem, mivel Advent időszakában voltunk 48 fős csoporttal Temesváron. Köszönjük István, szeretett városod bemutatását. Jól éreztük magunkat. Későbbi utazásunkkor is számítunk vezetésedre, segítségedre. Tné Margit

    VálaszTörlés
  22. Fellinger Károlyné2018. május 30. 13:19

    Kedves Tanár Úr! Kedves István!

    Szerencsésen megérkeztünk erdélyi utunkról, és már sikerült is kipihenni a fáradtságot. Temesvárról hazafelé nagy esőbe keveredtünk, de azért haladtunk szépen. A határon egy órát várakoztattak bennünket, de szerencsésen átkeltünk, éjfélre értünk haza.
    Nagyon köszönöm Neked, hogy felvállaltad a csoportot, megmutattad Temesvárt, sok-sok ismeretet adtál. Temesvár egyénként gyönyörű, várakozáson felüli volt az élmény. Rendezett, szép város.
    Jó volt ez így, hogy kicsit megismertük egymást és most már készülhetünk a következő találkozóra. Ha kicsi idő lesz a tanítási szünetben, várom az általad elképzelt programot!

    Köszönet mindenért! Jó munkát, sok sikert és jó egészséget! Kellemes pihenést, feltöltődést a nyári szünidőben!

    Szeretettel üdvözöllek az egész csoport nevében: Irénke (Tamási)

    VálaszTörlés
  23. Kedves István!
    Nagyon szépen köszönjük ezt a csondálatos 4 napot, melyet a Te vezetéseddel tölthettünk. Gyönyörű, felejthetetlen élményekkel tértünk haza és ez nagyban a Te személyednek és idegenvezetésednek köszönhető. Nagy tudású, közvetlen, barátságos, segítőkész embert ismertünk meg Benned, akire nagy szeretettel gondolunk vissza és várjuk a következő találkozást.
    Munkádhoz az elkövetkező időkben is sok sikert, jó egészséget kívánok Neked és családodnak!

    Az egész csoport nevében szeretettel üdvözöllek: Majorné Éva (Tiszatenyő)

    VálaszTörlés
  24. Butyka Kocsisné Vilma2019. május 7. 11:07

    Köszönöm szépen a szép, tartalmas négy napot, hasonlókat kívánok!....Jó egészséget és szép napokat Neked és Családodnak..
    Üdvözlettel: Kocsisné, Vilma

    VálaszTörlés